Vandreteater «Ord til Folket!» Lørdag 2.sept. 14:00-15:30

Arrangement av Folkeakademiet VEST og Sund Sogelag

Velkomen til vandreteater 2. september!
Sund sogelag markerer at biblioteket er 200 år. Bokutlånet starta ved at soknepresten i Sund kyrkje i Klokkarvik lånte ut bøker etter gudstenesta. Presten var altså den første bibliotekaren i 1823. Han hadde vel helst religiøse skrifter til utlån i starten, men etter kvart som boksamlinga vart større, fekk folk meir å velja mellom. I opplysningstida var det viktig at folk kunne lesa og tileigna seg kunnskap.
Regi: Helga Golten og Yvonne Algrøy / Film: Øyvind Heggstad
Lokale musikkrefter og skodespelarar deltar for å levandegjerande bibliotekhistoria.
Oppmodar til samkøyring!
Parkering ved Sund Kyrkje.
Billettprisar: vaksne kr 220 og born og unge kr 55.
Billettar til arrangement finn du på sundsogelag.no
Velkommen!
Etter vandreteateret vert det offisiell opning av Kulturminnedagane ved ordfører Tom Georg Indrevik. Vidare vert det FOLKEFEST på Skuleneset med lokale musikkrefter og frivillige lag som Klokkarvik Grendalag, Sund Kystlag og båtlaget.
Litteraturbåten EPOS ligg til kai, og ombord er Maria A. Rønhovde med framsyninga «Det Blå Kamskjellet» for dei yngste
Arrangementet på Skuleneset er ope for alle.